Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

5 mei 2001 opende de broers Ton en Peter Overdevest de deuren van onze fietsenwinkel aan de Boomgaardweg in Almere. Eerder hebben beide heren ook al een fietsenwinkel gehad, Ton in Utrecht en erna in Leiden en Peter in Zeewolde. 

De winkel is in de jaren erna uitgegroeid tot een bekende fietsenwinkel in Almere met een professionele werkplaats. We proberen altijd iedereen een kans te geven en vinden het belangrijk dat als je kunt werken, je ook gaat werken. Daarom werken we al vanaf het begin samen met praktijkscholen en zijn ook mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben bij ons welkom om te werken. Wij vinden het een uitdaging om deze (jonge)mensen wat te kunnen leren en het fietsenvak mee te geven. Want of ze bij ons blijven of niet, het is maar wat handig als je zelf je band kunt plakken!

In 2009 opende Ton en zijn vrouw Ester Overdevest een fietsenwinkel in Putten, dit was een leuke uitbereiding op de al bestaande winkel in Almere en zo konden Peter, Ton en Ester wat meer hun eigen weg inslaan. Na een aantal jaar werden 2 winkels toch wel erg veel werk waardoor zij besloten hebben de winkel in Putten af te bouwen en terug te gaan naar Almere. Peter ging zich meer richten op een eigen praktijk in o.a. massages en Ton en Ester gingen volledig voor de fietsenwinkel in Almere. 

2015 was het jaar van de verbouwing, de winkel in Putten was inmiddels dicht en toen werd de winkel in Almere eens flink onderhanden genomen en voorzien van een nieuw interieur van steigerhout. De winkel zag er gelijk weer helemaal anders, hip en fris uit! 

Het jaar 2018, ons drukste jaar ooit! Van gekkigheid wisten we af en toe niet meer waar we fietsen of onderdelen moesten laten. Het was zo druk! Dit is uiteraard heel leuk en betekend dat we het goed doen, maar af en toe was de winkel echt te klein voor de drukte.

Eind 2018 kwam Laura, de dochter van Ton samen met haar man Stefan erbij in de winkel. Zij hebben de fietsverhuurafdeling opgericht. Stefan en Laura kwamen in contact met Ton Tweewielers uit Edam, dit was een grote landelijke fietsverhuurder en zij gingen met pensioen. Stefan en Laura hebben flink wat fietsen, steps, tandems, een aantal vrachtwagens en aanhangers van Ton Tweewielers overgenomen. We hebben daarom een extra locatie in Almere aan de Vlotbrugweg want dit past allemaal niet meer in de fietsenwinkel. Vanuit deze nieuwe locatie, waar we 10 werkplaatsen hebben voeren we ook onderhoud en reparaties uit voor bedrijven die eigen fietsen hebben.

 

Fietscentum Overdevest, passie voor fietsen!

Vanaf dag 1 proberen wij reparaties en onderhoud aan uw fiets zoveel mogelijk binnen 24 uur te doen. Maar u kunt bij ons ook terecht voor een lekke band van uw kinderwagen of kruiwagen. Heeft u een klein onderdeel nodig zoals een lossen spaak of boutjes/moertjes, kunt u ook bij ons terecht! In de winkel komt u bekende merken zoals Batavus, Sparta en Gazelle tegen maar ook de minder bekende merken Qwix, Voque en Sensa. Dit maakt het een afwisseld assortiment van goede kwaliteitsfietsen. Van Batavus en Sparta zijn wij Premium Dealer, dit betekend dat wij alle modellen van Batavus en Sparta kunnen leveren. 

Daarnaast hebben wij sinds begin 2019 een ruim aanbod aan fietsverhuur en kunnen we door heel Nederland op locatie leveren.

Voor zowel de fietsenwinkel als de fietsenverhuur geldt dat wij passie voor fietsen hebben en de kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan!

 

Benieuwd geworden naar onze winkel, fietsen of fietsverhuur? Kom gezellig langs in onze winkel aan de Boomgaardweg 1, de koffie en thee staan altijd klaar!