Fietsverzekering afsluiten

Fiets verzekeren voor alle fietsen, ongeacht waar u gekocht heeft! 

 FIETSVERZEKERING DIRECT AANVRAGEN. Maakt niet uit waar de fiets is gekocht.


Blijf Fietsen, verzeker uw fiets bij Overdevest

Een nieuwe fiets. Daar hoort de allerbeste verzekering bij. Want iedereen wil natuurlijk wel graag mobiel blijven. Gelukkig kan dat met de ENRA fietsverzekering. Want die verzekert u drie, vier of vijf jaar lang van blijvend fietsplezier.

Met de ENRA fietsverzekering is uw fiets naar keuze verzekerd tegen diefstal of tegen diefstal en schade (de zogeheten cascoverzekering incl. diefstal). Bij diefstal ontvangt u van Overdevest fietscentrum een nieuw gelijkwaardige fiets.
Bij schade aan uw fiets zal hij, indien u heeft gekozen voor de  cascoverzekering (incl. diefstal), deze weer vakkundig herstellen. En als dat niet meer mogelijk is zal hij u een gelijkwaardig exemplaar leveren. Ook heeft u bij de cascodekking (all risc) van de ENRA fietsverzekering recht op vele extra's. Comfort alom dus.

De verzekering kent geen eigen risico bij diefstal en meestal direct online goedkeuring om de nieuwe uit te leveren. Geen afschrijving! gedurende de gehele verzekerde periode en er is gedurende de eerste vier jaar van de verzekering een prijsstijging van maximaal 4% per jaar meeverzekerd*.

Vraag bij Overdevest fietsen uit Almere dus altijd naar de ENRA fietsverzekering. Wij zullen u graag mee van dienst zijn.

* Bij een verzekerde periode van vier of vijf jaar is de meeverzekerde prijsstijging dus maximaal 16 % in het 4e jaar. Deze prijsstijging geldt niet voor tweedehands/gebruikt verzekerde fietsen. Bij een vijfjarige verzekering is in het vijfde verzekeringsjaar de maximale uitkering 100% van het verzekerd bedrag.

Korting

Wanneer uw fiets is voorzien van een geregistreerde Diefstal Preventie Chip hanteert de ENRA fietsverzekering nog voordeliger tarieven. Dit is een verborgen chip, die de politie kan uitlezen. De chip bevat een uniek nummer.
Fietsen die met dit systeem zijn uitgerust zijn duidelijk herkenbaar door middel van een code. Er gaat dus ook een preventieve werking van uit.

Gebruikte fietsen

Overdevest fietsen verzekert ook iedere 2e hands/gebruikte fiets. De taxatiewaarde of de aankoopprijs is dan de verzekerde waarde. Bij tweedehands of gebruikte fietsen is een prijsstijging niet van toepassing en dus ook niet meeverzekerd. Voor de rest gelden dezelfde plezierige voorwaarden als voor nieuwe fietsen. 

Elektrisch trapondersteunde fietsen

Voor elektrisch trapondersteunde fietsen kan uw tweewielerspecialist u een specifieke e-bike fietsverzekering aanbieden. De cascoverzekering (incl. diefstal) van deze zogenoemde NATIONALE E-BIKE VERZEKERING biedt een aantal comfortabele extra's, waaronder hulpverlening bij pech en een optionele garantiedekking.

Hoe en hoe lang kiest u zelf

Voor een eenmalige premie is uw fiets naar keuze drie, vier of vijf jaar lang wereldwijd verzekerd tegen diefstal of diefstal plus beschadiging (cascodekking). En daarna ontvangt u automatisch een voorstel om de fiets voor nog eens een aantal jaren te verzekeren.

Diefstal of cascoschade! Wat nu?

Als uw afgesloten fiets gestolen is dan meldt u zich, tezamen met het originele proces verbaal en de twee originele sleutels, bij Overdevest fietsen Daar helpen ze u verder en wanneer de nodige formaliteiten geregeld en door ENRA goedgekeurd zijn ontvangt u van hem weer een nieuwe, gelijkwaardige fiets. Indien u gekozen heeft voor de cascoverzekering (incl. diefstal) zal de tweewielerspecialist uw fiets ook bij beschadiging weer vakkundig herstellen. En als dat niet meer blijkt te kunnen krijgt u natuurlijk gewoon een nieuwe.

Na een vergoeding wegens diefstal of totaal verlies vervalt de verzekering automatisch. Maar indien u kiest voor een vier- of vijfjarige verzekering en de fiets wordt in het eerste jaar gestolen of als er sprake is van totaalverlies, dan ontvangt u, naast een gelijkwaardig exemplaar, ook nog eens 30 % van de betaalde premie terug. Bij de vijfjarige verzekering is er eveneens een restitutieregeling voor het tweede jaar. In dat tweede jaar is dat 20% van de betaalde premie. Dit geldt dus niet voor de driejarige verzekeringen.

Plezierige extra's bij de cascoverzekering (incl. diefstal)

Verhaalsrechtsbijstand

De verhaalsrechtsbijstandverzekering van de ENRA fietsverzekering helpt u wanneer u, door de schuld van een ander, tijdens het fietsen schade oploopt maar de tegenpartij de verantwoording daarvoor weigert te accepteren.
De verhaalsrechtsbijstandverzekering is een plezierig extra binnen de ENRA fietsverzekering en is geldig in heel Europa.

Ongevallen-opzittendenverzekering

Ook extra is de, in heel Europa geldende, ongevallen-opzittendenverzekering. Na een ongeval met letselschade voorziet deze optie in een uitkering voor de opzittende(n) van de fiets. De hoogte van de uitkering is maximaal € 9100,- bij blijvende invaliditeit en € 4550,- bij overlijden.

Sloten

De ENRA fietsverzekering is een logisch en verstandig verlengstuk bij de aanschaf van uw fiets. Om voor de verzekering in aanmerking te komen moet de fiets echter wel voorzien zijn van een ART goedgekeurd slot. Uw tweewielerspecialist weet welke sloten dit zijn (zie ook www.stichtingart.nl).

Belangrijk!

  • Met een extra (los) slot kunt u uw kostbare bezit bevestigen aan een vast object (brugleuning, lantaarnpaal, etc.). Zo parkeert u de fiets nog veiliger! 

  • Zet uw fiets altijd op slot. Dus ook thuis, in de schuur, garage en dergelijke.

  • Laat nooit sleutels achter in kleding, tassen en dergelijke in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimtes zoals kleedkamers, garderobes en dergelijke.

  • Wees zorgvuldig met uw sleutels. Sleutels mogen uitsluitend worden bijbesteld als ze daadwerkelijk verloren of beschadigd zijn. Dit dient te gebeuren bij de leverancier van het slot. U moet ENRA hiervan, ook van een slotwijziging, direct in kennis stellen.

De ENRA fietsverzekering in het kort

 

   
Diefstal
Diefstal plus Casco
Verzekerd is

Diefstal
Gevolgschade na diefstal
Casco-schade
Verhaalsrechtsbijstand
Ongevallenopzittenden

ja
ja
neen
neen
neen
ja
ja
ja
ja
ja
Eigen risico

Bij diefstal, totaalverlies:

- in het 1e jaar
- in het 2e jaar
- in het 3e jaar
- in het 4e jaar
- in het 5e jaar

Bij partiële schade

 

geen
geen
geen
geen
geen

n.v.t.

 

geen
geen
geen
geen
geen

€ 25,-

Verzekeringsgebied Diefstal
Gevolgschade na diefstal
Cascoschade
Verhaalsrechtsbijstand
Ongevallen-opzittendenverzekering

Wereld
Wereld
n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.

Wereld
Wereld
Wereld
Europa
Europa

 

 Lees hier de algemene voorwaarden

  Nu aanvragen! 
(Klik hier om de ENRA fietsverzekering aan te vragen.)

Fietscentrum.nl gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.